Новини

България открива почетно консулство в Демократична република Сао Томе и Принсипи

  01.03.2023 15:53  
България открива почетно консулство в Демократична република Сао Томе и Принсипи

Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на Република България в Демократична република Сао Томе и Принсипи, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице със седалище в град Сао Томе консулски окръг, обхващащ територията на Демократична република Сао Томе и Принсипи, както и за назначаване на г-н Васил Йорданов Червенков, гражданин на Република България, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, съобщиха от правителствения пресцентър.

Изборът на г-н Васил Червенков за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице е мотивиран с активните му контакти с местните власти в Сао Томе и Принсипи, ползотворната му работа в областта на научно­образователните проекти и доброто познаване на местните нрави и обичаи.

С дейността си на независим оценител на проектни предложения в област образованието към Европейската комисия г-н Червенков е установил отлични контакти с редица сантомейци, получили висшето си образование в България. Поддържа делови отношения с български предприемачи в други централноафриканки страни.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14