Новини

Петков предложил на Александър Дунчев своето място в листите, но той отказал

  25.02.2023 11:43  
Петков предложил на Александър Дунчев своето място в листите, но той отказал

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е предложил своето място като водач на листа на Александър Дунчев, но той е отказал. Това заяви пред Би Ти Ви бившия премиер, като уточни, че листите на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" за предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори са наредени по начин, който е най-добрият възможен.

След като се разбра, че няма да е водач на листа, бившият депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев втвърди тона към коалицията. Той дори обвини партията си в задкулисие. В публикация в профила си във "Фейсбук" Дунчев обяви, че коалицията "пресъздава порочните модели на управление на ГЕРБ", както и че каузите му в опазването на горите са "превзети или отвлечени".

"Нямаше напрежение при реденето на листите в никой, който слага каузата пред личните си амбиции. Важно е съединението да се случи, за да може един обединен фронт да се изправи срещу задкулисието. Предложих моето място в София на Александър Дунчев, ако наистина имаме обща кауза. Той не прие", каза Петков.

Той добави, че неговият началник на кабинета по време на управлението му Лена Бориславова ще бъде в листите на коалицията, но не уточни нито в кой район, нито на каква позиция. По думите му тя е символ на борбата на срещу "калната машина на задкулисието, която не може да накара млади и свестни хора да се отказват от борбата за по-добра България".

След падането на правителството "Петков" миналата година Бориславова обяви, че ще си почине от политиката. Тя стана мишена на различни атаки от страна на жълти медии. Последната нападка дойде от сценаристите на лидера на "Има такъв народ" Станислав Трифонов, които разпространиха песен, посветена на нея. Бориславова обяви веднага след това, че ще съди екипа на Трифонов.

Кирил Петков коментира и темата с разрушената през седмицата плоча на Паметника на съветската армия. Според него монументът не трябва да бъде разрушаван, а преместен. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък се обяви за премахването му.

"Не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник на човек, който държи шмайзер над главата си. Но това е част от историята ни", добави Петков.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14