Автомобили

Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство

  25.02.2023 09:00  
Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство

Sono Motors официално обяви, че проектът за соларната електрическа кола Sion няма да бъде осъществен. Това бе съобщено по-рано днес от ръководството на компанията, което от края на миналата година се опитваше да събере достатъчно средства за продължаването на проекта. Целта на това беше за 50 дни да бъдат напълно платени 3500 автомобила, но изглежда това не се е случило.

Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство - 2

Компанията съобщава, че вместо това ще се фокусира върху бизнеса със соларни панели за автомобилни цели. Към момента има преговори с технологични партньори с Mitsubishi Европа, Scania, MAN и други производители от 10 страни в Европа, Азия и САЩ. Sono ще заложи най-много на бусовете, като също така ще представи и специален комплект за по-стари автомобили.

 

Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство - 3

“ Въпреки, че трябваше да прекратим първоначалния си проект, програмата Sion, пренасочва целия ни фокус към соларни решения от бизнеса към бизнеса и ни дава възможност да продължим да създаваме иновативни продукти в соларната фера, ” каза. Това беше трудно решение и въпреки повече от 45 000 резервации и предварителни поръчки за Sion, бяхме принудени да реагираме на продължаващата нестабилност на финансовия пазар и да оптимизираме нашия бизнес. ”


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14