Свят

Украинското знаме оцвети улицата пред руското посолство в Лондон

  23.02.2023 22:46  
Украинското знаме оцвети улицата пред руското посолство в Лондон

Четирима души бяха задържани в Лондон, след като заляха с боя в цветовете на украинското знаме улицата пред руското посолство в четвъртък.

Трима мъже и една жена са били арестувани по подозрение за нанасяне на щети и за препятстване на движението по пътя в Кенсингтън, съобщи Би Би Си.

Снимки показват четиримата облечени в предпазни гащеризони да изсипват жълта и синя боя по платната на улицата и след това да я разнасят, така че да наподоби украинското знаме, заемайки цялата дължина на улицата пред посолския комплекс. се проведоха заради протест с боя в Украйна пред руското посолство в Лондон В Лондон протестиращи изляха жълта и синя боя на главния път пред руското посолство в Кенсингтън.

Снимките показват, че боята се разнася по ширината на пътя, за да се създаде гигантско украинско знаме.

Акцията е дело на група активисти "Водени (управлявани) от магарета", съобщава Ройтерс. Те спрели движението, преди да разпръснат повече от 300 литра боя по пътя с помощта на колички и четки, за да направят знамето от 500 квадратни метра. 

В изявление на групата се казва, че "Украйна е независима държава и народът й има пълно право на самоопределение".

"Наличието на огромен украински флаг пред посолството (на руския президент Владимир Путин) в Лондон ще му напомня за това", добавят "Водени от магарета".

Междувременно две радиостанции в анексирания Крим бяха хакнати и излъчиха обръщение на ръководителя на украинското разузнаване, в което се казва, че Киев ще си върне контрола върху окупираните от Русия територии.

Вместо редовните си програми, радиостанциите "Спутник в Крим" и "Вера" излъчиха изявление на Кирило Буданов, както и украинския национален химн. 

мрежата е публикувано и видео със запис на речта, пусната на живо по радиото, на която се чува и мъж, представящ се като Буданов, който казва, че всички "предатели" ще бъдат избити.

"За всички патриоти, времето за действие е дошло! Стойте спокойно. Ние вървим към вас", добавя той, цитиран от Би Би Си.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14