Новини

Без глоби, ако не валидираме билета или картата в градския транспорт

  23.02.2023 15:09  
Без глоби, ако не валидираме билета или картата в градския транспорт
  google

Столичният общински съвет реши да отпадне глобата при невалидиране на превозните документи в градския транспорт. Предложението бе подкрепено от 32 общински съветници, един гласува против, седем се въздържаха. Негласувалите и отсъстващите от залата бяха 22 общински съветници.

Столичните общински съветници спориха повече от час дали да отпадне изобщо или да бъде отложено валидирането на превозните документи. То беше заложено в новата тарифна политика за превозните документи в градския транспорт, но предизвика критики сред гражданите.

На гласуване бе подложено и предложение на общинския съветник от групата на ГЕРБ-СДС Зафир Зарков, един от авторите на новата тарифна политика, за отлагане на глобата при ненаправено валидиране. Общинските съветници обаче го отхвърлиха.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев посочи, че валидацията е нужна, тъй като много по-лесно се доказва, че пътникът е пътувал в превозното средство. По думите му валидацията е необходима, проблемът е глобата, ако тя не е направена.

Когато има техническа обезпеченост и се провери може ли във всяко едно превозно средство да бъдат монтирани нови валидатори, когато се прецени свършена ли е работата по разяснителната кампания, задължение на Центъра за градска мобилност, би могло да се мисли за прилагането на санкции.

Столичният общински съвет разгледа днес и връщането на картата за една линия в наземния градски транспорт и метрото.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14