Шоу

Burberry представи първата колекция, създадена от новия дизайнер на марката (СНИМКИ)

  21.02.2023 13:08  
Burberry представи първата колекция, създадена от новия дизайнер на марката (СНИМКИ)

Британската луксозна марка "Burberry" представи първото си ревю под ръководството на новия творчески директор Даниъл Лий на Седмицата на модата в Лондон - и на него не се видя нито един характерен за фирмата бежов тренчкот, предават изданията на Острова.

Брандът е известен най-вече с елегантните и функционални тренчове, създадени по време на Първата световна война. Но Лий, който се присъедини към него през септември, насочи модната къща в съвсем нова посока с дебютна колекция, включваща изкуствени кожа и пера, тениски с лозунги и закачливи принтове на патици.

37-годишният британски дизайнер има заслуга за съживяването на италианската луксозна марка "Bottega Veneta" с изключително популярни аксесоари като обувки и чанти по време на престоя си там. Мнозина в модната индустрия бяха нетърпеливи да разберат дали той може да направи същата магия в "Burberry".

Миналата година главният изпълнителен директор на "Burberry" Джонатан Акройд заяви, че разчита на таланта на Лий, за да увеличи значително продажбите на аксесоари на марката и да "възкреси британския дух по модерен начин".

На ревюто характерната за марката шарка каре се появи в лилаво, зелено и бордо върху всичко - от мъжки костюми до трикотаж, поли, чорапогащи и вълнени шалове.

Лий сякаш подчертаваше темата за уюта на фона на пословично лошото време в Обединеното кралство: Един от моделите беше загърнат в голямо бяло одеяло, украсено с историческото лого с изображение на конник, а много от моделите държаха грейки с гореща вода с каре, което съответстваше на тоалетите им. Драматични, огромни шапки от изкуствена кожа и чанти, украсени с пера и кожи, също заемаха видно място.

Мъжките, качили се на подиума, носеха ниски, торбести панталони, съчетани с прилепнали по тялото поло блузи, а сребърните вериги и обков, съчетани с червено-черна палитра, загатваха за вдъхновена от пънка естетика, предава БТА. Но имаше и хумористични акценти, като например вълнена траперска шапка, увенчана с плетена глава на патица.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14