Новини Свят

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева посети Киев

  20.02.2023 21:13  
Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева посети Киев

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева днес пристигна в Киев на кратко посещение, съобщиха украински медии.

"Тя посети Киев на път за Индия, където ще участват в срещата на финансовите министри на страните от групата Г-20", обяви източник, цитиран от Интерфакс.

Съобщението за посещението на Кристалина Георгиева в Киев беше потвърдено от украинския депутат Олексий Гончаренко чрез публикации в социалните мрежи. 

Украйна ще може да поиска финансова помощ от Международния валутен фонд. Това обяви в края на миналата седмица институцията, която е извършила преглед на политиките, водени от страната. Според МВФ оказването на финансова помощ на Украйна би могло да подкрепи и усилията на украинското правителство за присъединяване към Европейския съюз, предаде Франс прес.

Също днес на няколкочасово изненадващо посещение в Киев беше президентът на САЩ Джо Байдън. Той пристигна в украинската столица в навечерието на първата годишнина от началото на руската военно инвазия, предаде Ройтерс.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14