Новини

Ива Митева: Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа

  18.02.2023 14:51  
Ива Митева: Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа

Коалиция „Заедно" залага на хора с опит, които са професионалисти. Трябва да спре политическото говорене и да започне експертната, екипната работа. Това каза председателят на коалицията Ива Митева в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя допълни, че приоритет не е младостта, а натрупаният опит.

В момента България има нужда от опитни, знаещи, мъдри и разумни хора, които да влязат в политиката и да започнат да работят и това, което са научили през времето, да го дадат на страната ни. „Три основни думички са изключително важни за нас. Първата е „доверие" - знаем стойността на доверието и знаем какво задължение имаме към тези, които ни го дават. На второ място думата е „отговорност", на първо място пред самите себе си. Трябва да сме отговорни дори и за това, което мислим. И на трето място - „почтеност". Всички, които сме се събрали, смятам, че сме почтени хора. Всички влизаме с имената си и знаем цената на нашите имена и искаме да излезем чисти с тези имена с гордо вдигната глава", заяви Митева.

Относно решението си да се оттегли от „Има такъв народ" тя заяви, че вероятно са се изчерпали взаимно. Подчерта, че остава с добри чувства към всички колеги. Благодари на Слави Трифонов за всичко, което е направил за нея - за това, че я е поканил във формацията, за това, че е станала разпознаваемо лице.

„Може би многото трусове в парламентите доведоха до това решение", смята тя.

Ива Митева коментира и твърдението на бившия член на ПГ на ИТН Николай Радулов, че тя е в основата на заговора за свалянето на Никола Минчев като председател на парламента. Тя заяви, че се е опитала да спре тогава това решение.

„Съжалявам, че колега на тази възраст може да лъже така безогледно. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо извън „Има такъв народ". Николай Радулов ми предложи да преподавам в неговия департамент в НБУ. Николай Радулов се отцепи", заяви тя.


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14