Икономика

Android 14 вече е достъпен, но само за избрани

  10.02.2023 13:09  
Android 14 вече е достъпен, но само за избрани

Google разпространи първата версия на най-новата си операционна система – Android 14. Към момента това е първи официален ъпдейт за софтуера, но той е достъпен само за разработчици. Заедно с това видяхме и новото лого на софтуера, което изглежда е вдъхновено от NASA и техните космически проекти.

Основната мисия на Android 14 ще бъде оптимизирането на процесите работещи на заден план, за да се осигурят оптимални ресурси и подобрен живот на батерията. С навлизането на все повече сгъваеми смартфони, операционната система ще бъде фокусирана и върху работата с тях, като вземе предвид всички иновации направени с Android 12L и Android 13.

Няма как да бъде пропуснат и факторът безопасност, който ще блокира инсталирането на стари приложения, направени за предходни версии на операционната система. Това ще предотврати възможността да бъдат инсталирани приложения с версии по-стари от Android 6. Освен тези мерки, Google ще защити още повече потребителите и техните лични данни. Вероятно ще видим и нови опции за персонализиране на операционната система, но повече подробности за това ще видим на по-късен етап. Очаква се да видим втората версия на операционната система през март, а през юли да видим и стабилна версия. Финалната версия вероятно ще бъде готова в края на лятото или началото на есента.

 


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14