Шоу

Пресила Пресли оспорва завещанието на дъщеря си

  31.01.2023 13:58  
Пресила Пресли оспорва завещанието на дъщеря си

Присила Пресли, бившата съпруга на рокендрол легендата Елвис Пресли, подаде съдебен иск за оспорване на валидността на завещанието на покойната им дъщеря. Лиза Мари Пресли, единственото дете на двойката, почина преди две седмици на 54 години след сърдечен арест.

Съдебният иск оспорва изменение на завещанието на Лиза Мари, направено през 2016 г. В него майка ѝ Присила вече не е попечител на имуществото на покойната. Според адвокатите на бившата съпруга на Елвис в документа името на Пресила Пресли е изписано грешно. Освен това под поправката в завещанието има подпис, който изглежда необичаен, т.е. не е на Лиза Мари Пресли.

В жалбата до Върховния съд на Лос Анджелис адвокатите на 77-годишната жена казаха, че тя е научила за „предполагаемото изменение от 2016 г.“ едва след смъртта на дъщеря си. Изключването ѝ като попечител означавало, че тя вече не може да наблюдава активите на дъщеря си. Не е ясно обаче на каква стойност е това имущество, но според адвокатите финансовото състояние на Лиза Мари не е било цветущо.

Промените в завещанието премахват като съпопечител и нейният бивш бизнес мениджър Бари Сийгъл. На мястото на Пресила и Сийгъл покойната Лиза Мари е посочила две от децата си – 33-годишната Райли и Бенджамин Киоу. Бенджамин обаче почина през 2020 г. на 27-годишна възраст.

Американските медии обръщат внимание и на това, че причината за смъртта на Лиза Мари Пресли все още не е разкрита от съдебния лекар на окръг Лос Анджелис, съобщава още Би Би Си.
 

Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14