Автомобили

Toyota ще възобнови производството на модела Rankle 70

  30.01.2023 10:32  
Toyota ще възобнови производството на модела Rankle 70

Toyota потвърди, че ще възобнови производството на модела Rankle 70. Той ще запази класическите кръгли фарове и въпреки повсеместната електрификация, ще получи 2.8-литров дизелов двигател.

Това съобщи японското издание Best Car Web, което не без възхита съобщава: "Той е на път да излезе отново!". Слуховете за възраждането на култовия всъдеход бързо обиколиха мрежата и зарадваха многобройните фенове на истински всъдеходи. Дори в Япония все още има търсене на автомобили като Toyota Rankle 70 (Nanamaru). Този вид автомобили са необходими са както на физически лица, така и на пътни служби, рейнджъри и т.н.

Toyota възражда легендарен всъдеход - 2

Според наличната информация Nanamaru ще се появи около есента на тази година. Той ще има кръгли фарове, релефни предни калници, както и надпис "TOYOTA" на решетката вместо логото на марката.

Nanamaru ще бъде оборудван с двигател 1GD. Това е 2.8-литров дизелов двигател, който също се инсталира на настоящия Land Cruiser Prado. Въртящият му момент е 500 Нм! Но всъдеходът няма да има предишната петстепенна механична трансмисия. Тя ще бъде заменена от шестстепенен автоматик - същият като на сегашното Prado. Но блокировката на диференциала ще остане тази, позната ни от стария Nanamaru.

Грубо казано, двигателят и скоростната кутия ще са от Prado, а шасито и каросерията от предишното Nanamaru. Феновете на типичните за марката офроудъри от миналото са изключително щастливи, но все още японците не са обявили цена.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14