Автомобили

Nissan спира да произвежда най-големия си всъдеход

  29.01.2023 22:28  
Nissan спира да произвежда най-големия си всъдеход

Nissan активно проучва възможността за производство на малък електрически пикап за американския пазар. Тази идея беше подкрепена от американски дилъри, които отдавна искат такава кола.

По-неприятното за феновете на марката и на големите пикапи е това, че Nissan планира да спре производството на модела Titan и да излезе от пазара на пълноразмерни пикапи още през 2024 година.

Според компанията пикапът не е оправдал очакванията на американския пазар. Моделът дори не успя да влезе в топ 15 през 2022 г. Дилърите на Nissan обаче не са съгласни с плановете за спиране на Titan.

Председателят на консултативния съвет на Nissan Тайлър Слейд каза, че пазарът на пълноразмерни пикапи е изключително печеливш и носи печалби за бизнеса с части и услуги.

Въпреки това Nissan планира да се съсредоточи върху създаването на нов електрически модел, който ще бъде значително по-малък от Titan и ще бъде сравним по размери с Nissan Navara и Frontier.

Решението е продиктувано от факта, че последният се продава много по-добре в САЩ през 2022 година. Пикапът дори успя да заеме 9-то място в списъка на най-продаваните модели на пазара през миналата година./Fakti


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14