Свят

Франция удължава изискването за задължителни COVID тестове за пристигащите от Китай

  29.01.2023 09:13  
Франция удължава изискването за задължителни COVID тестове за пристигащите от Китай

Франция удължи изискването за задължителни тестове за COVID-19 от пристигащите от Китай до 15 февруари тази година, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на разпространен днес декрет на френското правителство.
Докато китайските власти твърдят, че е преминал пикът на епидемичната вълна от коронавирусни инфекции, някои световни експерти предупреждават за опасността от увеличаване на случаите в отдалечените селски райони на Китай, където има по-малко оборудване за борба с тях. Милиони китайци пътуват, за да посетят свои роднини след отбелязването на Лунната Нова година.

На 30 декември миналата година Франция обяви, че ще изисква от пристигащите от Китай да представят отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди заминаването им, тъй като Китай облекчи ограниченията около коронавируса.

Според изискването, което първоначално трябваше да продължи до 31 януари тази година, от пристигащите с всички полети от Китай, включително полетите с прекачвания, се изисква да имат направен тест за COVID-19. Всички пътуващи със самолети от Китай трябва да носят също маски, припомня БТА.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14