Свят

Зеленски обеща мерки срещу корупцията в украинския държавен апарат

  23.01.2023 08:13  
Зеленски обеща мерки срещу корупцията в украинския държавен апарат

Украинският президент Володимир Зеленски обеща решителни действия срещу злоупотребите в държавния апарат след корупционен скандал в Киев, съобщи ДПА.
"Обществото ще получи пълна информация, а държавата ще предприеме необходимите силни стъпки", каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение в неделя.

Той съобщи също, че заместник-министърът за развитието на общините, територията и инфраструктурата Васил Лосински, който беше задържан от Националното бюро за борба с корупцията по-рано миналата седмица, междувременно е бил освободен.

Според публикации в медиите Лосински е обвинен, че е взел подкуп от 400 хиляди долара за покупката на генератори в условията на безмилостни руски атаки срещу енергийната инфраструктура на Украйна.

Украинският президент се спря и на съобщенията за закупуване на хранителни продукти за войниците на завишени цени, в резултат на което се твърди, че са се обогатили държавни служители.

Според официална информация украинският министър на отбраната Олексий Резников ще говори пред парламента по въпроса.

Зеленски каза, че вече са подготвени "подходящи решения". "Не искам да ги обявявам сега, но всички те ще бъдат справедливи", заяви той.

Украинският президент допълни, че "няма да има връщане към това, което беше в миналото" и благодари на журналистите, които "проучват всички факти и съставят пълната картина".


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14