Анализи

Георги Георгиев от ПП: Имаме идейни различия с БСП

  19.01.2023 22:25  
Георги Георгиев от ПП: Имаме идейни различия с БСП

Скандалът "Nexo" е още в началото. Тепърва ще излиза информация по него и това не е причината ние от "Продължаваме промяната" (ПП) и ДБ да не отидем на лидерската среща, организирана от БСП. Причината е, че имаме идейни различия. Темата "Nexo" е политическа атака. КПКОНПИ вече трябва да извършва проверка, но темата за обезпечение на криптовалута е много сложна и нямаме нужните закони.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от ПП Георги Георгиев.

"Преди месец гостувах във вашето предаване и призовах прокуратурата да се самосезира за действията на регионалния министър Шишков. Прокуратурата не го направи и това е причината аз да я сезирам. Подал съм три сигнала за нередности. Първият е за строежа на АМ "Хемус". Министър Шишков е направил междинни плащания по договори, които трябва да бъдат обявени за нищожни. Вторият сигнал е за пътя Мездра-Ботевград. Договорът там е сключен така и обществената поръчка е направена така, че да се плаща след завършването на пътя и се види качеството му. Министър Шишков обаче е платил и по този договор. Третият сигнал е, че е платил пълните договори за ремонт на определени пътища, които самият той през 2021 година е обявил за невалидни. Прокуратурата трябва да се намеси и да потърси отговорност за неправилното разходване на държавни средства", категоричен бе Георгиев.

"Моят подход към политиката не се е променил. Правя това, което съм правил винаги - изпълнявам обещанията, които съм дал на избирателите си. Днес по мое предложение единодушно бе прието да изслушаме министър Шишков в Комисията по превенция и противодействие на корупцията по темите, които изредих", разкри още той.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14