Анализи

Майката на криптофараона Тренчев - мултимилионерка! Илияна Алипиева стилистка на Деси Радева. Андрей Луканов бил кръстник на Тренчев (СНИМКИ)

  13.01.2023 11:14  
Майката на криптофараона Тренчев - мултимилионерка! Илияна Алипиева стилистка на Деси Радева. Андрей Луканов бил кръстник на Тренчев (СНИМКИ)

Майката на криптофараона Антон Тренчев също е мултимилионерка, научи ПИК. Илияна Алипиева е вносителка на „Бенетон”, „Макс Мара”, „Долче и Габана”, „Дзеня” и още над 30 ВИП модни марки у нас.

Майката на депутата притежава над 30 бутика в центъра на София и в големите молове в България.

През 2017 г. тя влезе в медийното пространство с един скандал около първата дама на България Десислава Радева. Тогава съпругата на президента се появи в "Евксиноград" в компанията на Бриджит Макрон с рокля на "Долче и Габана", която се оказа, че е взела под наем именно от Алипиева.

Тогава в профила си във Фейсбук бизнесдамата публикува снимка същата рокля, а след това написа и коментар: ""Много силен дебют на Първата Дама като домакин. Безупречна визия и перфектно поведение. Поздравления, Dessy Radeva!"

Разпространено беше, че Илияна Алипиева е сред съветниците по стил на жената на президента за тоалетите ѝ, откакто е стъпила на "Дондуков" 2. През 2017 г. Радева дори ѝ благодари в профила си още след визитата в Брюксел, когато бе накипрена в дантелена рокля на наша дизайнерка.

ПИК пише още, че отношенията между майката на Антон Тренчев и съпругата на президента се влошили в края на първия мандат на Радев. Двете вече не били толкова близки, а Алипиева не отговаряла за стайлинга на първата дама.

Според наши източници бизнесдамата отговаряла за облеклото още много публични личности у нас. Сред тях е и водещата на бТВ Цветанка Ризова. Според слуховете това е и причината журналистката назад в годините да кани Тренчев като редовен гост в предаването си "Лице в лице", където той се изявява като експерт в борбата с корупцията.

Разкритията за криптоизмамника Антони Тренчев, бивш депутат от Реформаторския блок, протеже на Меглена Кунева, син на бизнес-дамата Илиана Алипиева, ме подсетиха за една скандална история, пише Соня Колтуклиева.

На 30 август 2017 г. написах във Фейсбук така: “На мен това ми се струва некоректно и непочтено. Да се снимаш с рокля от твоя си магазин, да качиш снимката в Instagram, после да продадеш (отдадеш под наем) същата рокля на съпругата на президента Десислава Радева за срещата ѝ с Бриджит Макрон и сетне да качиш снимка на двете известни дами като реклама на бизнеса си... Така не се прави, Илиана Алипиева!“

Сашо Диков ме покани в предаването си в телевизия БиАйТи, където казах: Десислава Радева е използвана като закачалка на тарикатска рекламна кампания и като ракетоносител за реализиране на успешен бизнес на една бизнесдама, която не постъпва честно със съпругата на президента. Искам да задам няколко въпроса на г-жа Алипиева: Дали Андрей Луканов е кръстник на сина й? А как е започнала своя бизнес през 1994 г., когато се пръкнаха толкова кредитни милионери и когато една след друга гърмяха банки?

Илияна Алипиева облича Цветелина Бориславова с мегалуксозната марка „Баленсиага”, а Десислава Радева – с „Долче и Габана”, която е по-нисък клас във висшата мода.

Какво се случи? Тогава бяхме близки с Десислава Радева. Попитах я: защо допуска да си правят реклама на неин гръб. Отговори ми: "Аз не мога да си позволя да си купя скъпи маркови тоалети." Да, така беше. Тогава я посъветвах да си потърси български дизайнер и тя го стори.

Илиана Алипиева беше обстрелвана с канонада от критики в социалните мрежи след моите коментари. Покани ме на кафе, опита се да ме съблазни с предложение да й бъда консултант на телевизионно предаване за мода. Отказах й. Тези номера са ми известни. Просто исках публично да отговори на въпросите ми, но Илиана Алипиева не го стори.

Според близки на семейството Андрей Луканов е кръстник на Антони Тренчев, роден през 1987 г. в Мюнхен, докато родителите му работят в българското посолство. Учил е в Софийската математическа гимназия, а след това в Американския колеж в София. През 2008 г. завършва бакалавърската степен по английско и германско право в “Кингс колидж” в Лондон, а от 2010 г. е магистър по германско и европейско право от университета „Хумболдт“ в Берлин. На 28 години беше най-младият народен представител в 43-я парламент. Бяха го кръстили българския Ален Делон, идваше на работа със супер скъп “Мерцедес”, но не беше запомнен с никаква парламентарна работа.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14