Новини Свят

Операционна грешка засегна над 1100 полета в САЩ

  11.01.2023 15:31  
Операционна грешка засегна над 1100 полета в САЩ

Над 1160 полета бяха отложени в САЩ заради операционна грешка в компютърната система на въздушния контрол, съобщава NBC. От Федерална авиационна администрация съобщават, че проблемът е засегнал територията на цялата страна. Според източник на NBC прекъсването е засегнало всички полети. Приблизително 1160 полета в рамките на Съединените щати, както и до и от страната, са отложени, а повече от 90 са отменени.

Международното летище Austin Bergstrom в Тексас съобщи в Twitter, че повредата на системите на FAA е засегнала работата му и работата на други летища в страната. В същото време някои чуждестранни летища отричат ​​да има проблеми: говорител на лондонския Gatwick каза пред NBC, че доколкото той знае, полетите от и до Съединените щати продължават. Летище Франкфурт на Майн в Германия също каза, че провалът във FAA не е повлиял на работата му. Повечето закъснения са по източното крайбрежие.

Федерална авиационна администрация заяви в "Туитър", че работи по възстановяването на своята система за известия. "В момента извършваме окончателни проверки за валидиране и презареждаме системата", посочиха от управлението.

"Операциите в националната система за контрол на въздушното пространство са засегнати", допълниха от там. Управлението работи за възстановяване на това, което е известно като "Система за известия за въздушни мисии" (NOTAM). Системата дава информация, варираща от строителство на летища до спешни ограничения на полетите или повредено оборудване. Всички самолети трябва да осъществят връзка със системата, включително гражданските и военни полети. Агенцията посочи, че ще предоставя чести актуализации на информацията за напредъка при отстраняването на проблема.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14