Новини

Нинова: Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се опита

  07.01.2023 13:00  
Нинова: Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се опита

Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се направи опит. Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира в студиото на ”Събуди се” по NOVA възможността за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат.

БСП не гласува „за” декларацията на „Продължаваме Промяната”, защото между декларираните от ПП думи и действията им е имало противоречия, посочи тя.

„В документа предварително бяха заложени въпроси или теми, които те също така предварително знаеха, че няма как да подкрепим”, допълни Нинова като уточни, че едно от тях е изпращането на военна помощ за Украйна.

Тя все пак остава оптимист, че редовен кабинет ще има, но подчертава, че той трябва да има срок.

Според председателя БСП страната ни няма да успее да влезе в еврозоната на 1-ви януари 2024 г., без това да предизвика сътресения. „Ние искаме това да се направи разумно, бавно и с аргументи. Икономиката да не се срине и хората да не обеднеят още повече - това са нашите резерви по отношение на еврозоната”, каза още Нинова.

Тя коментира и работата на служебното правителство. Според нея не може служебният кабинет да поема дългосрочни ангажименти. „Тяхната работа е да правят избори, а не политики и то такава агресивна военщина”, подчерта Нинова. По думите ѝ войната трябва да бъде решена с дипломация.

Според бившия социален министър президентът е превърнал в навик това да дава оценка на политически партии и на парламента. „Постоянните нападки срещу партиите и парламента наливат масло в огъня на рушене на българската демокрация, на парламентарната република, на институциите”, категорична е Нинова. Тя подчерта, че президентската институция не стои встрани от случващото се.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14