Анализи

Кирил Петков излъгал пред Народното събрание за Джемкорп

  05.01.2023 11:31  
Кирил Петков излъгал пред Народното събрание за Джемкорп

Кирил Петков излъгал пред Народното събрание за Джемкорп. Това става ясно от публикувания доклад на Временната анкетна комисия за разследване договора с Джемкорп. Историята: По време на парламентарен контрол проведен на 8 април 2022 г., тогаващният министър-председател Килил Петков заявява: "Когато подписахме това писмо /меморандума/ ние проверихме дали в този момент имат руски инвеститори. В този момент нямат руски инвеститори. Освен това съм разпоредил пълна проверка да видим дали 5 години назад какви инвеститори са имали".

Но каква е истината? В писмо на ДАНС от 30.11.2022 г. до Временната комисия се казва, че такава проверка не е възлагана от премиера Кирил Петков. Нещо повече. С писмо от 01.12.2022г. служебният министър -председател Гълъб Донев уведомява Комисията, "че Министерски съвет не разполага с документи за извършени проверки на компанията Джемкорп." И още, "че в деловодната система на МС няма регистрирани документи за Джемкорп".
Писмо до Комисията е изпратено и от служебния министър на енегетиката. И в него се заявява:"няма налични документи, свързани с проверки на компанията Джемкорп и информация кои са собственици на компанията".

Цялото 8 месечно управление на Кирил Петков и подкрепящата го коалиция от Демократична България и БСП се оказва оплетено в лъжи и измами. Представителите на този семейно -приятелско - корпоративен кръг "Промяната", са си позволявали да лъжат и от трибуната на Народното събрание. Същото те правеха и в стотиците си участия в медиите. Заблуждаваха и шикалкавеха пред целия български народ, че работят в негов интерес.
За тези лъжи на Кирил Петков на ход е Прокуратурата.

ЕМИЛИЯН КЪНЧЕВ


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14