Новини

Димитър Николов напуска политиката, строи хотел с яхтено пристанище

  05.01.2023 09:46  
Димитър Николов напуска политиката, строи хотел с яхтено пристанище

Kметът на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще се оттегли от политиката, хвърляйки се в туристическия бизнес. Едно от знаковите лица на ГЕРБ вече обяви, в че няма да участва в местните избори наесен.

Николов планира огромна инвестиция до Бургас. Той ще вдигне яхтено пристанище с хотел до солниците в Сарафово. Мястото е изключително живописно и ще бъде само за заможни туристи. Очаква се партньор на кмета в начинанието да стане бизнесменът Димитър Караненов, съобщи „Галерия“.

Той е отлично познато име в бранша, тъй като държи най-луксозния хотел в Бургас. Нищо чудно Караненов да е лице на проекта, а кметът да остане в сянка.

Хотелът ще е 5 звезди и не за всеки джоб. Но когато човек идва с яхта, едва ли нощувката ще му е проблем. Явно Николов и Караненов са си направили отлично сметката.

Както няколко пъти писахме, Димитър Николов не е в добри отношения с Бойко Борисов от поне две години. Лидерът на хунтата обвини кмета, че не помага активно в изборните кампании през 2021 година, когато партията яде бой първо от ИТН, а после и от „Продължаваме промяната“.

Николов, който безспорно промени много Бургас, обаче категорично отказва да излезе на избори срещу ГЕРБ, защото просто му е писнало от политика. Иначе е получил оферта от ДПС да бъде издигнат като независим кандидат, като получи солидно рамо от близкия парк „Росенец“ за гласовете в ромските махали.

ГЕРБ са готови вече със заместника на Димитър Николов – това е депутатът Жечо Станков. Това е синът на бореца Дончо Жеков, който върти солиден бизнес в морския град.

Преди време бащата и синът се прочуха, като купиха за 2 милиона лева бившата Транспортна болница.

Фамилията все още не е направила нищо с апетитния терен, за който наддаваше и бизнесмен, представляващ интересите на прочутия Димитър Желязков – Митьо Очите.

Дончо и Жечо имат участия и в сделки със земи в Несебър. Фамилията обаче не се ползва с висока репутация сред обикновените бургазлии.

Засега от другите партии мълчат като партизани кого ще хвърлят в битката за Бургас. Споменава се колоритният депутат Константин Бачийски от .Промяната“, дългогодишен враг на Николов в Общинския съвет и реално първият политик, скочил срещу Сараите в парк „Росенец“.

Бойко Борисов възлага големи надежди на Бургас, защото борбата за Варна ще е тежка, запазването на властта в Пловдив става все по-малко вероятно заради постоянните корупционни скандали.

Загуби ли ресурса на най-големите градове, ГЕРБ ще падне доста надолу и на парламентарните избори, а опитен играч като Борисов е наясно с това.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14