Спорт

Легендарен рали пилот загина при катастрофа с моторна шейна

  03.01.2023 14:19  
Легендарен рали пилот загина при катастрофа с моторна шейна

Американската легенда в моторните спортове Кен Блок е загинал при инцидент с моторна шейна в Юта. Инцидентът е станал на 2 януари. 55-годишният рали състезател спечели голяма популярност и в YouTube с видеопоредицата си Gymkhana, пише Би Би Си.

Поредицата от 10 части, в които той извършва смели състезателни подвизи, му печели близо 2 милиона последователи. Кен Блок е съосновател и на марката за облекло за скейт DC Shoes.

Hoonigan Industries, друга компания за облекло, която той притежаваше, потвърди смъртта на своя основател в изявление в Инстаграм в понеделник:

"Кен беше визионер, пионер и икона. И най-важното - баща и съпруг. Той ще ни липсва изключително много."

Кен Блок е карал моторна шейна по стръмен склон в окръг Уосач, Юта, когато тя се е преобърнала и е паднала върху него. Починал е на място от получените травми.

Рали състезател от 2005 г., Кен Блок се е състезавал и в други спортове, включително мотокрос, скейтборд и сноуборд. В канала му в YouTube милиони гледаха как преодолява опасни трасета и препятствия с различни превозни средства.

Американската рали асоциация заяви, че е „покрусена“ от новината за смъртта му. Колеги на състезателя също му отдадоха почит.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14