Икономика

Бъг направи невидими парите на клиенти на Уникредит Булбанк

  21.12.2022 10:32  
Бъг направи невидими парите на клиенти на Уникредит Булбанк

Технически проблем направи невидими парите на отделни клиенти на „Уникредит Булбанк“. „Сега“ получи два сигнала за сходни проблеми от клиенти на банката. И на двамата е било обяснено по телефона, че проблемът е от събота. На телефона за клиенти на банката вчера имаше съобщение, което предупреждава за нередността, но в последствие то бе свалено. 

„Вчера-понеделник, 19.12, преведох по сметката на мой близък в Пловдив пари, които спешно му трябваха и при опит да ги изтегли от банкомат на "Уникредит", банкоматът не е пуснал изобщо пари, но сумата е изчезнала от сметката му. В последствие, след обаждане до банката, сумата се появява, но като блокирана и не може да се тегли. И ще е така още 7-8 дни, както му обяснили от банката. Сега пак ще трябва да му пращам пари, но вече в друга банка, в която днес си открива сметка, защото не е сигурно, че ще може да ги изтегли от "Уникредит“, написа в сигнал до „Сега“ Н.Н. /редакцията разполага с пълните имена на пострадалите/.

Сходна история разказа и К. М. „Мобилното банкиране също не работи. Превеждам сума от една сметка в „Уникредит“ към друга сметка, отново в „Уникредит“. От първата сметка сумата се отчита като изтеглена, но не се получава във втората“, разказа клиентът на банката. И на него му е обяснено, че проблемът е от събота. „Имаше официално съобщение на телефона за клиенти, че има проблем с онлайн банкирането и с картите, което изчезна“, допълва клиентът. Уверенията, че салдото по втората сметка ще бъде актуализирано, още не са дали резултат, като от банката го успокояват, че парите са по сметката, но не се виждат. 

"Сега" изпрати днес сутринта въпроси на "Уникредит Булбанк" и очаква информация каква е причината за тези проблеми, кога ще бъдат отстранени те и колко клиенти са засегнати. 

ЗАТРУДНЕНИЯ С ПОС ТЕРМИНАЛИТЕ
Сериозни затруднения покрай масовото разплащане преди празниците има и с пос терминалите. Вчера в София имаше множество сигнали за пос терминали, които не могат да установят връзка и не приемат картите на клиентите. Проблемът е възниквал периодично през целия ден на различни места в София. В НАП не бяха информирани за подобно затруднение.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14