Новини Свят

Зеленски предлага световна среща за мир

  18.12.2022 18:11  
Зеленски предлага световна среща за мир

Канцеларията на украинския президент публикува видеообръщение на Владимир Зеленски, което трябваше да бъде излъчено днес, преди финалния мач от Световното първенство в Катар.

„Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на света украинската формула на мира във видеообръщение, което трябваше да бъде показано преди финалния мач на Световното първенство по футбол в Катар днес… Ние имаме пред вид глобален мир", написа Андрий Ермак, ръководител на президентската администрация. Ако не през екраните на стадиона в Катар, призивът ще бъде видян днес от целия свят – през екраните на милиони и милиарди телефони! Това е призив за мир, добави Ермак.

Както съобщиха по-рано медиите, Зеленски предлага във видеобръщението да се организира през зимата световна среща за прекратяване на конфликта в Украйна. Зеленски предложи среща на върха, за да „се обединят всички страни около проблема (за постигане)” на световен мир", съобщи по този повод британската телевизия ITV

По-рано СNN съобщи, че ФИФА е отказала на Зеленски да направи своето видеобръщение преди началото на финала за Световната купа. (БГНЕС).


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14