Новини

Желаем ви успех, ако намерите съмишленици: ГЕРБ и ДПС напуснаха срещата с ПП

  16.12.2022 14:55  
Желаем ви успех, ако намерите съмишленици: ГЕРБ и ДПС напуснаха срещата с ПП

След като изразиха позициите си за възможността за намиране на диалог за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание, от ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха срещата с номинирания за премиер от „Продължаваме Промяната“ (ПП) Николай Денков малко след нейното начало.

Много отдавна сме преценили кои са важните теми за България, неведнъж ги поставихме на публично обсъждане. 

Считаме, че разговор, в който се търси подкрепа с втория мандат за правителство, след като са изгорени много мостове, е дълбоко закъснял, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.  

Тя поздрави Денков за кандидатурата му, но изрази и притеснение, че съпредседателите на „Продължаваме Промяната“ - Кирил Петков и Асен Василев, може да са част от изпълнителната власт. 

Желаем ви успех, ако намерите съмишленици, вероятно ще представите състав на правителство в пленарна зала и там ще видите нашия вот, каза Атанасова.

За да стартираме разговорите, трябва да очертаем основата, от която тръгваме, каза на свой ред лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той повдигна въпроса за решението на Конституционния съд по казуса с назначаването на съпредседателя на ПП Кирил Петков за служебен министър на икономиката преди година. Той поиска оценка от Денков и за "нахлуването по домовете" на хората "по указание на Рашков". Денков отговори, че Кирил Петков е направил "доста лични жертви", за да решава проблемите на страната и това изисква уважение. 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14