Анализи

Политически реакции след неуспеха на проектокабинета на ГЕРБ-СДС

  14.12.2022 13:13  
Политически реакции след неуспеха на проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Разочаровани сме, така депутатът Тома Биков от ГЕРБ коментира резултата от гласуването за проектокабинета на проф. Николай Габровски:

„Разочаровани сме поради това, че политическата криза продължава. Иначе ние предложихме най-доброто, което можеше да предложим“.

Йордан Цонев от ДПС определи като грешка отхвърлянето на първия мандат и заговори за евентуалното предложение за втория:

„Грешка е начинът, по който парламентът и отделните политически партии стоят в изкопаните от тях окопи. А трябва да се премине към диалог. Да се кажат нещата така, както трябва. „Ние няма да говорим с този и този и това няма да правим“.

За втория мандат Цонев каза, че „първо искат да видят какво ще е поведението на мандатоносителя“.

В никакъв случай не може да става дума за грешка, заяви Владислав Панев от ДБ: 

„Нашата позиция е ясна още от предизборната кампания. Единствената изненада, която се видя и се скъса балонът, е, че някои депутати щели да отсъстват от залата, щели да осигурят кворум за избиране на правителство със 115 гласа „за“. Нищо такова не се случи…Вторият мандат знаете е на ПП и от тях зависи, вероятно ще имаме разговор, но дали ще намерим подкрепа в зала за реформаторско правителство предстои да видим“.

Според лидера на Възраждане Костадин Костадинов кабинет "Габровски" не е бил алтернатива на кабинета на Кирил Петков: 

„От „Продължаваме промяната“ заявиха, че ГЕРБ са им преписали програмата. Всъщност те гласуват по един и същи начин, така че няма как да подкрепим един огледален кабинет – този на ПП. Единственият мандат, който ще подкрепим е мандатът на „Възраждане“.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14