Анализи

Борисов: Има нова коалиция - Лукойл

  07.12.2022 18:00  
Борисов: Има нова коалиция - Лукойл

Днес следобед наблюдавах нова коалиция - "Лукойл". В Комисията по енергетика коалицията „Лукойл” - партията на Промяната, БСП, „Възраждане” и „Български възход”, не подкрепиха да връщаме един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина A95. Четирите проруски партии продължават да искат да изтичат 4 млрд. долара през "Газпром" и неговите дъщерни фирми за войната в Украйна и тази агресия. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС. 

Надявам се в зала да се преодолеят тези пречки. Благодаря на „ДА, България“ и ДПС. За пореден път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- СДС, "ДА , България" и ДПС, от друга страна партиите на "Лукойл," вече една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании, добави Борисов. 

"Надявам се Петков да види Сабрутев как е гласувал в енергийната комисия и се надявам, че ПП ще подкрепят в пленарна зала. Защото ние приехме предложение на „ДА, България“ и едно от предложенията на ДПС, изключително важно. Диалогични сме, когато става дума за джоба на българина", коментира Борисов. 

Напечелили са се тази година, добави Делян Добрев.

 

Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14