Новини

ФЖМК празнува 70 години от основаването на специалност Журналистика

  28.11.2022 15:45  
ФЖМК празнува 70 години от основаването на специалност Журналистика

Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийския университет "Св. Климент Охридски празнува 70 години от основаването на специалността „Журналистика". На академичното тържество в Аулата на най-старото ни висше училище дипломите си получиха студентите от випуск 2022 във Факултета по журналистика и масова комуникация.

По повод юбилея на специалност "Журналистика" и за изключителен принос към утвърждаване на свободата на словото и мисълта факултетът получи и почетния знак на президента Румен Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Почетният знак е и за приноса на ФЖМК за развитие на високи професионални и етични стандарти, както и за развитието на гражданското общество у нас.

"От вас, медиите, зависи гражданската отговорност. Журналистиката е длъжност и призвание, които се разпростират извън личната реализация. Успехът ще следва всички вас, които осмислят значимостта на вашата мисия в ролята на България напред, които успеят да превърнат думите смелост и всеотдайност от теоретични понятия в осъзнато ежедневие, тези които не се поддават на икономически и политически натиск", заяви президентът Румен Радев.

 

 
Qatar 2022 - Световното зад кадър: Футболни емоции от Мондиала през погледа на Стефан и Бюлент

 

 

Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14