Спорт

Роналдо написа емоционално писмо до Неймар

  28.11.2022 13:21  
Роналдо написа емоционално писмо до Неймар

Една от легендите на бразилския футбол Роналдо написа емоционално писмо към своя сънародник Неймар, вдъхвайки му кураж да преодолее контузията от първия мач на Селесао срещу Сърбия на Световното първенство в Катар. Феномена нападна и многото критици на Неймар, които едва ли не се „радват на травмата му“. В края на своето прочувствено послание Роналдо призова за изпращането на позитивна енергия към всички играчи на Селесао.

Ето цялото отворено писмо на Роналдо към Неймар и бразилските фенове:

„Не мога да започна това отворено писмо по друг начин освен: Ти си невероятен, Неймар! Гигант!

Сигурен съм, че повечето бразилци, като мен, те уважават и обичат. Харесван си във всяко кътче на Земята, защото талантът ти те качи толкова нависоко. Има и други причини- заради това, което си постигнал, за успехите, заради многото зло, с което трябваше да се справяш. Стигнахме ниво да се радваме на контузия на звезда като теб, с история като твоята. Колко далеч стигнахме? В какъв свят живеем? Какво съобщение предаваме на младите хора. Винаги ще има такива, които са на различно мнение, но е тъжно да виждаме общество, тръгнало по пътя на баналността и нетолерантността, в което се нормализира речта на омразата.

Именно срещу тази вербална агресия с деструктивна мощ ти пиша днес. Върни се по-силен! По-умен! Гладен за голове! Доброто, което правиш и извън терена е много по-силно от завистта. Не забравяй и за секунда за пътешествието, което те направи световен футболен идол. Бразилия те обича! Истинските фенове се нуждаят от головете ти, дриблите ти и радостта!

Не превъзнасяй глупаците и завистниците. Радвай се на любовта, която идва от по-голямата част от страната ни. Ще се завърнеш, Неймар! Превърни злото в гориво.

До всички, които прочетоха писмото до тук, призовавам ви да изпратите позитивна енергия към националния отбор, до Неймар, до Данило и до всички футболисти“, написа Роналдо в Instagram./Fakti

 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14