Новини Свят

Мъск се закани да създаде свой смартфон, ако Епъл и Гугъл се откажат от Туитър

  26.11.2022 19:14  
Мъск се закани да създаде свой смартфон, ако Епъл и Гугъл се откажат от Туитър

Илон Мъск обеща да пусне свой собствен модел смартфон, ако Епъл и Гугъл направят Туитър недостъпно за устройствата с App Store и Google Play, които са собственост на тези компании, съобщи БГНЕС.

"Надявам се да не се стигне дотам. Но ако нямам друга възможност, ще създам алтернативен телефон", отговори Мъск на коментар на потребител на социална медия, който смята, че ако се наложи, няма да е твърде трудно "човекът, който строи ракети за полети до Марс, да пусне прост малък смартфон".

На 27 октомври Мъск сключи сделка на стойност 44 млрд. долара за придобиване на Twitter - компанията, която притежава едноименната социална мрежа. Новият собственик възнамерява да премахне практиката за постоянно блокиране на потребители и вече се опита да реформира системата за проверка на акаунти, като въведе платени абонаменти. На 10 ноември обаче продажбата му беше преустановена поради увеличаване на броя на фалшивите акаунти. Масовите уволнения на служители на компанията също са повод за безпокойство: веднага след покупката на компанията Мъск уволни няколко членове на ръководния екип, а след известно време намали персонала почти наполовина.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14