Новини

България върна три деца в Германия, обявени за издирване

  25.11.2022 13:54  
България върна три деца в Германия, обявени за издирване

Държавната агенция за закрила на детето съвместно с Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерство на вътрешните работи организира и осъществи връщането на три деца, гръцки граждани, на грижите на социалните служби на Федерална република Германия, пише moreto.net.

Непълнолетните гръцки граждани са с мярка за закрила в Германия, но въпреки това са изведени от страната, като са обявени от германските власти в Шенгенската информационна система за издирване.

Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на Министерство на вътрешните работи уведоми ДАЗД, че на гранично контролно-пропускателен пункт Маказа са установени три непълнолетни лица, обявени за международно издирване. Експертите от Държавната агенция за закрила на детето предприеха необходимите действия и децата бяха настанени от социални работници в подходяща социална услуга, докато се организира предаването им на упълномощените специалисти от Службата по въпросите на младежта в гр. Крефелд, Германия.

ДАЗД координира и организира всички действия по връщането на децата на германските социални служби. Гарантирана бе тяхната безопасност и сигурност, като към днешна дата те вече са на територията на Федерална република Германия.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14