Новини

Нинова: Условие за правителство вече е Изборният кодекс

  24.11.2022 14:42  
Нинова: Условие за правителство вече е Изборният кодекс

Условие за правителство вече не е борбата с корупцията, отстраняването на Гешев, социалната програма на БСП, а Изборният кодекс. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Лидерът на БСП припомни, че в предишния парламент левицата е внесла същия закон, но не е имало такава истерична реакция. “Когато управляваш с една партия и ти е необходима власт на всяка цена, тя не е статукво”, отбеляза Нинова.

Тя посочи, че 47% от хората искат хартия. “Вие искате от нас да нарушим законите на държавата”, каза Нинова и уточни, че БСП не могат да изтеглят внесения законопроек,т след като той вече е на второ четене. “Политика с обиди и процедури не се прави”, каза още тя.

Лидерът на БСП поиска отговор на няколко въпроса: “Някой да излезе и да обясни защо излиза надписът “Дневникът е подправен” на машините, защо ЦИК още не е излязла с официални данни и официален доклад и има ли разминаване”, каза тя и постави и още един въпрос - защо има разминаване при отчетените и реалните гласове на някои от машините.

Нинова е категорична, че тяхната битка е за справедливо отчитане на гласовете, контрол и свободно право на гражданите да избират. 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14