Спорт

Швейцария победи Камерун с гол на камерунец

  24.11.2022 14:39  
Швейцария победи Камерун с гол на камерунец

Швейцария успя да победи Камерун с гол на Бреел Емболо на световното в Катар. Любопитното в случая е, че националът на кръстоносците е... камерунец. Роден е в столицата Яунде. 

Именно по тази причина Емболо не се зарадва на попадението си на най-големия световен футболен форум.

Иначе Камерун и Швейцария изграха много успорван и красив двубой, като очакванията за лесен успех на швейцарците се изпариха още с първия съдийски сигнал. 

Още в 5-ата минута Джердан Шакири от кръстоносците отправи качествено центриране в наказателното поле, но камерунската отбрана се справи, предотвратявайки опасността. 

В 10-ата минута Брайън Мбемо от Камерун навлезе от ляво в наказателното поле и шутира мощно от малък ъгъл. Вратарят на Борусия Дортмунд Ян Зомер отрази изпълнението, след което кълбото попадна в Карл Токо Екамби, който с добавка изпрати топката неточно и високо над вратата.

В 30-ата минута плеймейкърът Мартин Хонгла бе изведен по чудесен начин зад защитата на Швейцария в зоната на пеналтерията, но изстрелът му нямаше нужната сила. Зомер обаче не реагира убедително и трябваше Силван Видмер да изчисти току пред погледа на прииждащия Екамби. 

В 35-ата минута Колинс Фаи направи рейд отдясно за Камерун. Той се опита да подаде към Екамби, който бе фаулиран от Нико Елведи. Реферът Факундо Тейо е видеоасистент рефера (ВАР) не обърнаха по-сериозно внимание на ситуацията. 

В 48-ата минута многоходово нападение на "кръстоносците" приключи е перфектен успореден на голлинията пас на Джибрил Соу. Роденият в Камерун, но защитаващ цветовете на Швейцария Брийл Емболо засече подаването и изпрати безапелационно топката в мрежата на Андре Онана. 

В 66-ата минута Хонгла се извиси над останалите футболисти след центрирани от пряк свободен удар, но ударът му с глава не представляваше никаква трудност за Зомер.  

В 67-ата минута Рубен Варгас след бърза контратакуваща акция изпрати мощен изстрел от точката за изпълнение на дузпа, който обаче попадна в обсега на Онана и той отрази. 

В 85-ата минута бе съобщено смущаващо отброяване на присъстващите привърженици на стадиона по време на двубоя. Дикторът обяви, че на трибуните има само 39 079 фенове. За хората, които гледат по телевизионните екрани обаче е повече от ясно, че цифрата е далеч по-ниска. 

В 89-ата минута Гранит Джака овладя кълбото след подаване от границата на наказателното поле и стреля по земя, по посока на десния ъгъл на вратата, но Онана бе на ниво и спаси.

До края на мача нови голове не бяха реализирани и резултатът остана непроменен - 1:0.    


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14