Новини

В НС обсъждат връщането на хартиената бюлетина

  24.11.2022 08:00  
В НС обсъждат връщането на хартиената бюлетина

Очаква се поправките в Изборния кодекс, които бяха гласувани в ресорната комисия след 18-часово заседание, да влязат за обсъждане в пленарната зала, предаде БНТ. Според една от приетите с гласовете на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС промени хартиената бюлетина се връща във всички секции като възможност гласуване.
След няколко председателски съвета вчера председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова съобщи, че промените в Изборния кодекс ще влязат в дневния ред на депутатите днес по предложение на 5 от 7-те партии в парламента. По думите ѝ от коалицията са направили максимални отстъпки, но остават твърдо зад смесеното гласуване.

"Нашите предложения на ГЕРБ-СДС ще бъдат неподкрепени утре в зала по отношение на район "Чужбина", заявленията, както и категорично отпадането на машинното преброяване, тоест въпросът с така наречената флашка. Но подкрепяме в мнозинство българите да избират начина, по който ще гласуват, тоест смесеното гласуване", заяви Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14