Новини

Служителка на МВР е хваната да шофира с близо 3 промила алкохол

  22.11.2022 15:20  
Служителка на МВР е хваната да шофира с близо 3 промила алкохол

Служителка на ОД на МВР-Кърджали е хваната с близо 3 промила алкохол, съобщава Дарик, като се позовава на прокуратурата.

На 21 ноември е бил спрян за проверка автомобил. Колата, управлявала 41-годишната жена - държавен служител в Областната дирекция. При извършения химически анализ на дадената кръвна проба е установено наличие на 2,75 промила алкохол. Жената е задържана за срок от 24 часа. Тя е управлявала автомобил, собственост на неин близък.  Продължава разследването по делото под надзора на прокуратурата.

В същото време стана ясно, че Софийският апелативен съд оставя в ареста обвинения за получен подкуп от 2000 лева началник на сектор в Главна дирекция „Гранична полиция“ в МВР. Това съобщиха от прокуратурата. Решението е окончателно.

Случаят е от 11 ноември. Първата инстанция наложи задържане под стража на висшия полицай, а сега апелативният съд потвърди определението, след като разгледа жалбата на обвиняемия.

Според прокуратурата мъжът е поискал подкуп от 2000 лева, за да извърши служебните си задължения по обществена поръчка по пряко договаряне. Търговското дружество, което е участвало в процедурата, е трябвало да достави специално оборудване за нуждите на гранична полиция за охрана на границата на страната.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14