Спорт

Лео Меси: Не мисля, че ще играя още дълго

  16.11.2022 10:55  
Лео Меси: Не мисля, че ще играя още дълго

Лионел Меси сподели, че е предпазлив относно шансовете на Аржентина на Световното първенство, подготвяйки се да изведе състава на „албиселесте“ и в търсене на първа световна титла в своята забележителна кариера. Южноамериканският тим е печелил шампионата на планетата два пъти – през 1978-а и 1986-а година, като нападателят загуби спора за трофея на Мондиала през 2014-а година.

„Много сме ентусиазирани. Попаднахме в много приятна група, която е гладна за успехи, но ние ще действаме стъпка по стъпка. Знаем, че групите на Световното първенство не са лесни“, каза офанзивният футболист на Пари Сен Жермен в интервю за Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ).

Откриващият мач на аржентинците на Мондиала е срещу Саудитска Арабия на 22 ноември в група С, която включва още отборите на Мексико и Полша. Тимът ще изиграе последна приятелска среща срещу ОАЕ в Абу Даби.

„Надяваме се да стартираме Световното първенство по най-добрия начин, за да посрещнем подобаващо всяко следващо предизвикателство, което ни предстои“, продължи Меси, който се присъедини към състава в понеделник.

Нападателят на ПСЖ подчерта силите на отбора, воден от селекционера Лионел Скалони, и предимството на вече утвърдения състав, който триумфира на Копа Америка миналата година.

„Колкото повече играеш и прекарваш време на терена, толкова повече се опознаваш със съотборниците си. Знаем качествата един на друг и какво е най-добро във всеки отделен момент“.

Той не вярва да има изненадващ носител на трофея.

„Когато говорим за фаворити, винаги говорим за едни и същи отбори. Ако трябва да поставя някои тимове над други, мисля, че Бразилия, Франция и Англия са малко над останалите. Но Световното първенство е толкова трудно и сложно, че всичко може да се случи“.

Меси, който вероятно ще изиграе последното си Световно първенство на 35 години, призна, че вече напълно се е адаптирал към живота в Париж след труден дебютен сезон във френската столица, преминавайки от Барселона.

„След този едногодишен процес, който отне време, днес съм щастлив на мястото, на което живея. Семейството ми и аз се наслаждаваме на живота в Париж“, допълни аржентинската звезда. Меси игра за ПСЖ в неделя, преди да се присъедини към съотборниците си в Абу Даби, където участва в открита тренировка.

Накрая носителят на седем „Златни топки“ говори за бъдещето си във футбола като цяло:

„Обичам да играя футбол и му се наслаждавам. Единственото, което съм правел през целия ми живот, е да играя футбол. Със сигурност ще остана свързан с него, въпреки че все още не знам по какъв начин. Не мисля, че ще играя още дълго“.

 

Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14