Свят

Премиерът: Сърбите в Косово искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение

  15.11.2022 16:45  
Премиерът: Сърбите в Косово искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение

Сърбите от Косово не искат много, те искат само да бъде спазвано Брюкселското споразумение, заяви днес сръбският премиер Ана Бърнабич и добави, че е съгласна с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, че 21 ноември не трябва да се дочака без споразумение, съобщи сръбската телевизия РТС.

На въпрос какво очаква от неделя, 21 ноември, в полунощ, Ана Бърнабич, която е на посещение в Сингапур, каза пред Танюг, че е съгласна с Борел, че 21 ноември не трябва да се посреща без споразумение.

Нашите европейски партньори и нашите партньори в САЩ не могат повече да толерират едностранното нарушаване на всички споразумения, които са подписани, и се надявам, че със сигурност ще бъде постигнато споразумение, каза Бърнабич.

Тя подчерта, че сърбите в Косово настояват Прищина да започне да прилага Брюкселското споразумение, подписано през 2013 г.

Става дума за върховенството на закона и за това, че доверието в ЕС се поставя под въпрос, ако не се изпълнява Брюкселското споразумение, каза Бърнабич.

Министър-председателят на Сърбия участва в икономическа конференция на Блумбърг в Сингапур. На панела „Преместване на цифровите граници“ тя каза, че Сърбия е направила много през последните години по отношение на цифровизацията.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14