Икономика

Председателят на СОС: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на Топлофикация София

  10.11.2022 13:27  
Председателят на СОС: Намалихме с 400 млн. лв. задълженията на Топлофикация София

Успяхме да намалим с 400 млн. лв. задълженията на "Топлофикация София" към държавата, в резултат на активната политика, която водим с кмета, преговорите с държавата и прихващането на задължения. Това заяви пред журналисти в Столичния общински съвет (СОС) неговият председател Георги Георгиев във връзка с началото на новия отоплителен сезон и финансовото състояние на дружеството.

По думите на Георгиев за проблемите на дружеството има две решения – краткосрочно и дългосрочно. Краткосрочното е модернизация, посочи той и информира, че до дни предстои да започне обсъждането на процедурата за привличане на външен инвеститор, който да изгради мощности, от които дружеството да печели. Техническото състояние е обезпечено, предстои ми среща със служители на дружеството, за да обсъдим какво още може да се направи, коментира Георгиев.

Според него големият проблем е регулаторен. Не може цялото поскъпване на парното да бъде за сметка на софиянци. Понастоящем цените на природния газ се успокоиха, но има натрупани дефицити, които се олихвяват, каза той и бе категоричен, че без промяна в регулаторната рамка, поскъпването ще продължава "да се пише на софиянци, за което от самото начало сме се обявили против". 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14