Свят

Русия наложи контрасанкции на 74 компании от 11 страни, сред които и България

  08.11.2022 10:50  
Русия наложи контрасанкции на 74 компании от 11 страни, сред които и България
  google

Русия наложи на 74 компании от 11 страни, сред които и България, контрасанкции в сферата на военнотехническото сътрудничество, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на кабинета в Москва.

Руското правителство одобри списък с юридически лица, спрямо които ще се прилагат специални икономически мерки. Съответното постановление е изготвено, както предвижда указ на президента Владимир Путин за "ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелски действия от страна на някои чуждестранни държави и международни организации".

Списъкът включва 74 организации от България, Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и САЩ. Забранява се сключването на сделки в сферата на военнотехническото сътрудничество с компаниите от този списък, се казва в съобщение от пресслужбата на правителството. 

През май т. г., изпълнявайки същия указ, руското правителство одобри друг списък с юридически лица, спрямо които се прилагат специални икономически мерки. В него бяха включени над 30 организации, повечето - бивши дъщерни предприятия на "Газпром".


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14