Новини

Въоръжават граничните служители с дълго оръжие, ще се стреля при всяко съмнение за безопасността на органите на реда

  08.11.2022 09:18  
Въоръжават граничните служители с дълго оръжие, ще се стреля при всяко съмнение за безопасността на органите на реда

Убитият граничен полицай до с. Голем Дервент е бил прострелян докато е проверявал срез на оградата по границата, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той е бил прострелян в главата като е загинал още при първия изстрел.

"След 20 часа снощи в района на 242 пирамида до селото граничен наряд в състав серж. Петър Бъчваров и служител на МВР се натъкват на срез на оградата. Слизайки от моторното превозно средство, нашият служител насочва фенера към въпросния срез в оградата, последва веднага изстрел от Турция като още с първия изстрел колегата е убит. Стрелят и по сержанта, който за щастие успява да се крие зад МПС-то, а изстрелите продължават – 10-15 изстрела са произведени. За щастие, той остава невредим, а групата стрелци се оттегля в дълбочина към вътрешноста на Турция", обяви Тодоров.

Българските власти са осъществили веднага контакт с турските си колеги, които уверили, че ще предпиремат всички мерки групата да бъде заловена и отговорните за убийството да бъдат изправени пред закона.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев определи случилото се като безпрецедентно.

"Няма повод за кадрови промени. Това, че някой изрод е решил да стреля през границата, не може да говорим за кадрови промени", заяви той.

Граничен полицай беше прострелян и почина край Елхово тази нощ. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14