Новини

Хотелиери и украинци протестираха в Слънчев бряг заради местенето в държавни и общински бази

  31.10.2022 21:36  
Хотелиери и украинци протестираха в Слънчев бряг заради местенето в държавни и общински бази

Повече от 300 хотелиери и украински граждани протестираха в центъра на Слънчев бряг тази вечер. Те изразиха негодувание от решението на служебното правителство за втори път тази година бежанците да бъдат преместени от хотелите в държавни и общински бази. Украинските граждани отново са притеснени от неизвестността – не знаят къде ще бъдат преместени, дали ще им бъде осигурена храна и ще има ли отопление през зимата.

Някои от украинските деца са тръгнали на училище, има и тежко болни, които са под лекарско наблюдение и не знаят дали ще им бъдат осигурени адекватни здравни грижи.

Хотелиерите от своя страна питат защо се създава отново хаос в последния момент, каква ще бъзе организацията по преместването на украинските граждани и най-вече защо, след като Европейския съюз осигурява отново средства за подпомагането на украинските бежанци в България, те ще бъдат пренасочени към държавния бази и общински бази, а не средствата да бъдат предоставени на хотелиерите. Всъщност, те питат защо се създава такова напрежение в последния момент. Украинските граждани, както съобщихме по-рано, днес са тръгнали за Румъния, където имат информация, че условията по настаняването им са добри.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14