Икономика

БЧК и INSA OIL стартират благотворителна кампания за набиране на средства за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия

  24.10.2022 18:51  
БЧК и INSA OIL стартират благотворителна кампания за набиране на средства за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия

Благотворителна инициатива за набиране на средства за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия стартират Българският Червен кръст и петролната компания INSA OIL. Целта е да бъдат набрани средства за управлявания от БЧК Национален дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства. В него партньори на БЧК са 9 държавни институции и неправителствени организации, сред които ГД „Национална полиция“ в МВР, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта и съобщенията, Съюзът на българските автомобилисти, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“  и др.

Кампанията е посветена на големия християнски празник Рождество Христово и се осъществява под мотото „Ние сме с теб!“, а началото поставя петролната компания, която реши да се откаже от рекламните материали и коледните подаръци, които традиционно изпраща на своите партньори по това време на годината, и да дари сумата от 100 000 лв. в полза на пострадалите деца.

Годишно над 500 деца стават жертви на катастрофи, като много от тях остават и сираци. По данни на Министерството на вътрешните работи през 2021 година при инциденти по пътищата на България са ранени 968 деца. Повечето от тях се нуждаят от продължително възстановяване и специализирани грижи, които често са непосилни за техните родители или настойници. Чрез набраните средства в Националния дарителски фонд, два пъти в годината, пострадали деца получават финансова помощ. От създаването си през 2005 г. досега, Фондът е подпомогнал 966 деца и техните семейства.

Българският Червен кръст и българската петролна компания призовават всички, които имат желание, да се включат в благотворителната инициатива. Номерът на банковата сметката на Националния дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства е:

IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк


Анкета

Подкрепяте ли даването на оръжие на Украйна?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14