Свят

Частен самолет с германски милионер изчезна край бреговете на Коста Рика

  22.10.2022 16:59  
Частен самолет с германски милионер изчезна край бреговете на Коста Рика
  EPA

Самолет с пътници от Германия е изчезнал край бреговете на Коста Рика. Частният полет, за който се съобщава, че превозва германския фитнес предприемач Райнер Шалер, е отпътувал от Мексико, съобщи „Дойче веле“.

Малък самолет с петима германски граждани е изчезнал на път за летище в източната част на страната, съобщи министърът на обществената сигурност на Коста Рика Хорхе Торес, като първоначално не даде подробности за това кой е бил на борда.

По-късно говорителката на фитнес веригата „McFit“ Жанин Минати съобщи, че в самолета е бил основателят и главен изпълнителен директор на компанията Райнер Шалер, информира германският вестник „Билд“.

Райнер Шалер
Снимка: EPA

Партньорката му Кристиане Шикорски също е била на борда, заедно с децата им, уточнява „Билд“.

За момента няма повече информация по случая.

Райнер Шалер и Кристиане Шикорски
Снимка: EPA

„McFit“ е най-голямата германска верига за фитнес, която има над 200 студия само в Германия, както и центрове в Австрия, Италия, Полша и Испания. В нея членуват повече от 1,4 млн. души.

Самолетът, турбовитлов Piaggio P.180 Avanti, изчезна в петък вечерта на около 33 км от брега на път за летището в Лимон, пристанищен град на карибското крайбрежие на Коста Рика.

Самолетът е излетял от Паленке, град, популярен сред туристите със своите археологически руини, два часа и 41 минути преди да загуби връзка с контролната кула край Лимон.

Заради лошото време издирването беше преустановено в петък през нощта.

Райнер Шалер
Снимка: EPA

 

свен основател на фитнес веригата, Шалер е и собственик на фирмата, организатор на фестивала за електронна танцова музика „Love Parade“, на който през 2010 г. в западния германски град Дуисбург при блъсканица загинаха 21 души, а над 500 бяха ранени. 

След това събитие Шалер обяви, че фестивалът ще бъде окончателно отменен.

Анкета

Подкрепяте ли даването на оръжие на Украйна?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14