Автомобили

Citroеn смени логото си

  02.10.2022 15:26  
Citroеn смени логото си

Новото лого получава познатите два шеврона, които са вдъхновени от успеха на първата компания на Андре Ситроен – металообработваща фирма, която произвежда колела с форма на шеврон, съобщава Top Gear.

Под логото е добавен и нов шрифт. Новата комбинация направи своя дебют върху ексцентричен концептуален автомобил, преди да бъде пусната официално в гамата автомобили на компанията от средата на 2023 г.

Снимка: Twitter/Citroen

Новото лого ще бъде придружено и с нов слоган, гласящ: „Нищо не ни движи като Citroën“.

Новата идентичност на марката ще включва и чифт нови автомобилни цветове. Единият (Monte Carlo Blue) е вдъхновен от традиционен цвят, който Citroen използва при 2CV и DS, докато „Infra-Red“ очевидно ще бъде „по-енергичен и отличителен“.

 

„Докато започваме вероятно най-вълнуващата глава в нашата знаменита 103-годишна история, моментът е подходящ Citroën да приеме модерен и съвременен нов облик“, каза главният изпълнителен директор на компанията Винсент Кобе.

„Нашата нова идентичност е елегантен символ на напредъка, докато придвижваме нашите клиенти към дръзки, ориентирани към бъдещето превозни средства, които предизвикват традиционните индустриални правила, и емоционално, като гарантираме, че цялото им изживяване – особено преминаването на електричество – ще бъде по-достъпно, удобно и приятно, каквото и да са техните желания и нужди.”

Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14