Спорт

ЦСКА: Апелативната комисия ще създаде опасен прецедент, ако помилва Левски

  02.10.2022 15:22  
ЦСКА: Апелативната комисия ще създаде опасен прецедент, ако помилва Левски
  Lap.bg

ЦСКА призова Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) да се замисли какво послание ще отправи, ако реши да отмени наказанието на "Левски" да играе пред празни трибуни. Сините са санкционирани от Дисциплинарната комисия след дербито с червените, но обжалват и чакат решението на Апелативната.

С позиция в социалните мрежи клубът от Борисовата градина взе отношение по случая с "Левски", превърнал се в сага.

"Апелативната комисия би създала изключително опасен прецедент и би дала знак, че футболните хулигани могат да се чувстват безнаказани, ако под наложения натиск удовлетвори желанието на съперника ни да се отърве от наказанието за хвърлена бомбичка. Призоваваме всички футболни хора да се замислят какво ще е посланието, ако пореден инцидент с бомбичка остане безнаказан, само защото даден специалист не е видял "разкъсан анцуг или нещо такова", пишат червените.

От клуба добавят, че "Левски" действа "в разрез с всички морални и спортсменски норми е да има пострадал служител на противниковия отбор и вместо извинение, да последва призив за бойкот на наказанието и неподчинение на публиката".

ЦСКА съобщава, че никой от "Левски" не се е свързал с червените, Джонатан Линдсет или физиотерапевта Иван Христов.

Преди ден треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че скамейките на Националния стадион "Васил Левски" са защитени и не е сигурен колко тежко може да пострада, седящ на тях човек.

"При наличието на безспорни доказателства, чухме коментари, анализиращи колко защитени са скамейките на националния стадион и подмятания, оспорващи истинността на инцидентите".

"Нещо повече - свидетели сме на опити това опасно футболно хулиганство да бъде принизено до леко провинение. Призоваваме решенията за санкции да се основават на спазването на Дисциплинарния правилник, прилаган многократно с цялата си тежест върху много други отбори, нас включително. Като отбор, свикнал да бъде наказван тежко и глобяван за хвърлена монета, посрещаме радушно призива на нашия вечен съперник "БФС да мери с еднакъв аршин". Противопоставяме се на превръщащото се в традиция толериране на определени тимове, особено когато става въпрос за дейност, опасна за здравето на всички на стадиона".

От ЦСКА се обърнаха и към феновете си, призовавайки ги да подкрепят отбора: "Първо, чуваме и приемаме критиките за представянето на отбора, за което като клуб се извиняваме. И второ, бъдете с ЦСКА - винаги и навсякъде, защото клубът има нужда от подкрепа. Особено сега, когато ударите и опити за накърняване на интересите на ЦСКА и футбола идват отвсякъде".


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14