Автомобили

Мъск: Пикапът на Tesla ще може да се използва като лодка

  01.10.2022 14:00  
Мъск: Пикапът на Tesla ще може да се използва като лодка
  google

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск сподели поредната новост около Cybertruck, като този път тя изуми дори и най-смелите фенове на марката. В типичния си стил чрез публикация в Twitter, милиардерът сподели, че серийната версия на пикапа ще е способна да прекосява „реки, езера и дори малки морета, които не са много развълнувани“.

Мъск: Пикапът на Tesla ще може да се използва като лодка - 2

Мъск написа, че Cybertruck ще бъде водоустойчив и ще може да бъде използван като лодка. Пикапът трябва успешно да се справя с маршрута от базата на SpaceX – Starbase до остров Саут Падре, който включва прекосяване на канал. Това не е първият път в който Мъск разкрива подобни функции на своите коли, след като през 2016 година каза, че Model S също може да плува като лодка, но предупреди собствениците да не използват колите си като такива.

Мъск: Пикапът на Tesla ще може да се използва като лодка - 3

Все още няма официални характеристики на серийния Cybertruck, но според тези които от Tesla представиха в края на 2019 година, пикапът ще може да изминава до 805 километра с едно зареждане и да тегли до 6350 килограма. В задната част ще могат да се товарят до 1588 килограма. Вероятно серийната версия ще донесе някои промени и тези числа ще бъдат променени.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14