Новини

Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, вече е обвинен в умишлено причиняване на смърт

  30.09.2022 17:57  
Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното, вече е обвинен в умишлено причиняване на смърт

Димитър Любенов, който причини катастрофа на Околовръстното, при която загина френски гражданин, а още двама негови сънародници бяха ранени, вече е с обвинение за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при ПТП. Промяната на обвинението е извършено днес от Софийска градска прокуратура.

Съобразно събраните в началния етап от разследването доказателства мъжът беше привлечен в качеството на обвиняем за това, че при пътнотранспортно произшествие на 25.09.2022 г. около 04,05 ч. на Околовръстен път по непредпазливост е причинил смъртта на 64-годишения Л. П. и телесни повреди на 62-годишната Б. Л. и 46-годишния П. П.

В хода на разследването бяха събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е установено, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били пострадалите, обвиняемият не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.
Обвинението е изменено и Любенов е привлечен за това, че нарушавайки правилата за движение по пътищата относно режима на скоростта и пренебрегвайки забраната да управлява моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества, е реализирал пътнотранспортно произшествие и умишлено е причинил смъртта на Л. П. и средна телесна повреда на Б. Л. Установено е, че телесната повреда на П. П. е лека. Според обвинението случаят е особено тежък и поради това деянието е квалифицирано като престъпление. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Софийски градски съд по искане на СГП.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14