Новини Свят

Историческата реч на Путин

  30.09.2022 15:44  
Историческата реч на Путин

Руският президент Владимир Путин обяви официално анексията към Руската Федерация на украинските територии, които са под неин контрол.

Той обяви четири нови субекта на Руската федерация: самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република и окупираните части на Херсонска и Запорожка област в Украйна. Като основание за това бяха посочени проведените референдуми под дулата на оръжията на руските окупатори. Според Путин в тези територии са гласували милиони и изявили правото си на историческо самоопределение

Церемония по подписване на договорите за влизане на новите територии в Руската Федерация започна в 15 ч. в Георгиевската зала на Кремълския дворец. По традиция, Путин закъсня около 18 минути.

Речта на Путин не беше особенно стройна, като той използва най-разнопосочни мотиви - от исторически, до конспиративни, за да оправдае войната срещу Украйна и избиването на хиляди невинни. Естествено вината за войната в Украйна беше прехвърлена на Киев и колективния Запад.

Основното послание в нея беше, че прикани Киев да се откаже от новите анексирани територии и да седне да преговаря. Путин намекна, че може да използва ядрено оръжие, като припомни, че вече има прецедент от САЩ в Хирошима и Нагазаки.

В началото на речта си Путин изреди, кой се се сражавал в географската област наречена Новорусия от казаците до Втората световна война.

СССР е минало, и миналото няма да се върне, каза Путин, но послед похвали “решимостта на тези хора” (гласувалите на референдума) да живеят в историческата си родина Русия.

В речта си Путин обвини колективния Запад за какво ли не, включително за “превръщането на цели нации в наркомани”, за това, че краде зърното на Украйна, за това, че западните лидери създали изкузствен глад в света, но той не можел да им помогне, дори, че крадяли руските философи.

Путин заяви още, че Русия иска да оглави "антиколониално движение" за освобождаване на света. "Трябва да обърнем тази позорна страница. Хегемонията на Запада ще бъде разбита. Това е неизбежно. Трябва да направим това за нашия народ, за великата историческа Русия."

Ето част от най-ярките цитати от изказването му:

“Призоваваме киевския режим да спре войната и да се върне на масата за преговори. Ние сме готови за това. Но няма да обсъждаме статута на анексираните територии”.

“Ще защитаваме земите си с всички сили и средства, с които разполагаме, и ще направим всичко, за да гарантираме сигурността на народа си. Това е великата освободителна мисия на нашия народ.”

“Западът беше този, който потъпка принципа за неприкосновеност на границите. И сега тя решава по свое усмотрение кой има право на самоопределение и кой не. Защо решават така? Кой им е дал това право?”

“САЩ са единствената страна в света, която използва ядрени оръжия срещу мирни градове, унищожавайки Хирошима и Нагасаки. Между другото, те създадоха прецедент.”

“Санкциите не бяха достатъчни за англосаксонците, те преминаха към саботаж. Невероятно, но факт. С организирането на взривяването на газопровода "Северен поток" те всъщност започнаха да разрушават паневропейската енергийна инфраструктура. За всички е ясно кой има полза от това. Този, който печели, е този, който го е направил.”

“Те лъжат като Гьобелс. Колкото по-невероятна е лъжата, толкова по-бързо хората ще й повярват.”

“Искаме ли децата ни да бъдат обучавани, че има и други полове освен пола? Искаме ли децата ни да бъдат принуждавани към извращения, които водят до деградация и изчезване?”

 


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14