Шоу

Каква е тайната на пухкавите палачинки

  26.09.2022 11:27  
Каква е тайната на пухкавите палачинки

Много начинаещи готвачи се сблъскват с един проблем: палачинките, които правят накрая приличат на гума. За да ги направят меки и пухкави, те трябва да знаят една тайна.

А именно: Пухкави и въздушни палачинки ще получите ако разбиете жълтъците и белтъците поотделно. Две яйца са достатъчни за една стандартна порция палачинки. При отделната обработка на жълтъците и белтъците се получава изключително деликатно тесто, което прави продуктите пухкави и много вкусни. Важно е също така палачинките ви да не са твърде дебели и тестото да не е прекалено гъсто.

Жълтъците трябва да се разбият със захарта, а след това да се добавят всички останали съставки. В самия край се добавят разбити белтъци с щипка сол. Смесете ги внимателно със силиконова шпатула с останалите съставки, пише sterlegrad.ru.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14