Икономика

Освободеният шеф на фонд Земеделие: Президентът и неговият екип стоят зад уволнението ми

  21.08.2022 12:13  
Освободеният шеф на фонд Земеделие: Президентът и неговият екип стоят зад уволнението ми
  bTV

Аз предполагам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да бъде назначен в това правителство, заяви бившият изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Николай Каварджиклиев в предаването “Тази неделя”. 

Той бе освободен от поста на 19 август. 

"Мотивът за моето уволнение е личен. За този период, в който аз бях директор от март до сега ние имахме най-успешния период. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са основно лични мотиви. Уволняват се абсолютно добри специалисти като зам. директорът Петя Славчева, която 5 години се справя перфектно със задачите си и се назначават хора, които нямат опит в това", каза Каварджиклиев.

Той подчерта, че не познава президента. 

По думите му земеделският министър Явор Гечев няма мотиви за уволнението му.

Преди два дни се разбра, че бившият директор в различни структури на Националната агенция по приходите (НАП) Георги Тахов поема ръководството на Държавен фонд "Земеделие". Управителният съвет на фонда реши да освободи и заместниците на Каварджиклиев Венцислава Монева, Петя Славчева и Климент Петров.

Бившият ръководител на институцията обясни, че забавянето на изпълнението на определени мерки са по вина на екипа, който е назначен в земеделското министерство в предните два служебни кабинета.

"Взимани са грешни решения, объркани са програмите. Благодарение на тях се стига до такова затапване", уточни Каварджиклиев.

Той каза още, че следващият един месец със сигурност ще има забавяне на плащанията по оперативни програми най-малко заради бюрокрацията. По думите му всички анекси трябва да се пренапишат наново, както и да се издадат нови акредитации.


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29