Анализи

Пуделът на Корни – Калоян Методиев лае и си захапа сам опашката

  19.08.2022 10:37  
Пуделът на Корни – Калоян Методиев лае и си захапа сам опашката

Бившият началник на кабинета на Корнелия Нинова като министър на икономиката Калоян Методиев се оказа истинският ръководител на ведомството. Той е колил и бесил в администрацията. Това показва истинската немощ на лидерката на БСП, но пък пуделът на Корни лае и си захапа сам опашката. Служебният министър на икономиката Никола Стоянов днес обяви, че много хора са му се оплакали "какъв терор е бил" в министерството. Служители са били притискани сами да напускат. Всички назначения на ръководни позиции пък били на хора с позиции в партията. Стоянов заяви, че министър на икономиката е бил Калоян Методиев, а не Нинова. „Методиев е упражнявал терор над администрацията. Викал е хора и ги е притискал да напускат”, заяви служебният министър.  

Същото наскоро посочи и с пост във Фейсбук Димитър Данчев, заместник на Корнелия Нинова в министерството на енергетиката и член на НС на БСП. Той остана при сегашното ръководство и разкри, че всички решения в икономическото ведомство са били взимани от началника на кабинета й Калоян Методиев. „Мога да дам пример с Министерството на икономиката и индустрията, където реалният човек, който вземаше решения, не беше вицепремиерът. Апелирам да бъде направена и оценка за действията на човека в сянка, който реално ръководеше министерството и с чиито решения реално се съобразяваше вицепремиерът“, коментира Данчев.  

Нека колегите попитат, защо в министерството 6 месеца не бяха назначени други заместник-министри, с ясно разписани ресори, които да докладват за свършената и предстоящата работа пред обществото и Политическия кабинет /който практически не съществуваше, поради установеното единовластие, и се е събирал един единствен път за последните 8 месеца/? Не се ли правеше това за да се изземват функции на зам.-министрите от човек в сянка? За обществото Министерство на икономиката и индустрията беше "на БСП", но дали реално беше така? Истината е, че ключовите решения се вземаха от човек, който не е част от партията и не бе назначен със санкцията на нито един от партийните органи. НС на БСП ще се произнесе ли и по действията на този "вицепремиер в сянка"?, коментира още Данчев.  

Освен това Калоян Методиев трябва да отговори как от "Кинтекс" са пренасочени 800 хил. лева към офшорна фирма в Дубай. На същия въпрос трябва да отговори и Корнелия Нинова. Министър Стоянов днес потвърди информацията на бившия шеф на дружеството Александър Михайлов. Той уточни, че това е станало в часовете около сдаването на поста от Корнелия Нинова и неговото встъпване. Стоянов добави, че със сигурност е имало такъв превод, тъй като е видял документа за него.  

В писмо до медиите в началото на август Александър Михайлов, който беше уволнен от Нинова, обяви, че е започнал процес по източване на държавното дружество "Кинтекс". Той уточни, че разполага с информация и документи за 2 превода към офшорна компания от Дубай, които възлизат на общо 804 110 лева. По думите му като директор на дружеството той е бил притискан да направи плащането по този договор без насрещни ангажименти. Той обаче не даде повече подробности за договора по това плащане. Истината обаче ще излезе наяве, защото Корнелия Нинова и Калоян Методиев са за прокурор.  


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29